[rsnog] Radionica: Primena IPv6 u kablovskim i mobilnim mrežama

Slobodan Marković Slobodan.Markovic at rnids.rs
Tue Nov 14 20:15:50 CET 2017


Drage moje i dragi moji,

 

U sredu, 22. novembra, od 14.00 do 17.45, RNIDS, u saradnji sa ISOC-om, organizuje besplatnu radionicu na temu „Primena IPv6 u kablovskim i mobilnim mrežama“, na kojoj su predavači Jordi Palet Martínez iz Španije i Jan Žorž iz Slovenije. Radionica će biti održana u prostorijama Udruženja "Milutin Milanković", Pop-Lukina 1b, Beograd.

 

U prvom delu radionice biće reči o osnovama IPv6 i tranzicije sa IPv4, sa aspekata operatora mreža, pružalaca internet usluga, akademskih i državnih institucija. Drugi deo radionice biće na nešto naprednijem tehničkom nivo i posvećen je uvođenju IPv6 i IPv6-only mreža (uključujući IPv4-as-a-service za korisnike). Biće prodiskutovano 12 standardnih koraka u procesu uvođenja IPv6, kao i različiti scenariji omogućavanja korišćenja IPv4 onim korisnima kojima je i dalje potreban.

 

Nije neophodno, ali je poželjno da učesnici ponesu svoje prenosne računare. U sali će biti obezbeđen bežični Internet i priključci za struju. Radni jezik radionice je engleski.

 

Broj mesta za učešće ograničen je na 35, te vas molimo da ŠTO PRE, a najkasnije do ponedeljka, 20. novembra u 15.00, popunite sledeći prijavni formular:

 

https://goo.gl/forms/rCoWrZ8fru75LhHz1

 

Zbog ograničenog broja mesta, prednost pri selekciji imaće operatori mreža, pružaoci internet usluga, akademske i državne institucije kojima je ova radionica namenjena. Prijavljene koji su obezbedili mesto na radionici obavestićemo o tome u ponedeljak, 20. novembra do kraja dana.

 

U nastavku vam dajemo okvirnu agendu radionice i kratke biografije predavača.

 

Dobrodošli!

 

S poštovanjem,

Sloba

 

* * *

 

AGENDA RADIONICE:

14.00 Registracija učesnika

14.30 Osnove IPv6 i tranzicije sa IPv4

15.30 Pauza za osveženje i posluženje

16.00 – 17.45 Uvođenje IPv6 i IPv6-only mreža

 

* * *

 

BIOGRAFIJE PREDAVAČA:

 

Jordi Palet Martínez (labs.ripe.net/Members/jordipaletm)

Poslednjih 17 godina radi kao CEO/CTO "IPv6 kompanije", a najveći deo svoje karijere posvetio je istraživanju i razvoju, standardizaciji, obukama i konsultacijama u oblasti IPv6. Radio je sa korisnicima IPv6 u 110 zemalja, autor je nekoliko RFC-ova i knjiga vezanih za IPv6, a doprineo je kreiranju programa obuke za IPv6 u regionalnim internet registrima širom sveta.

 

Jan Žorž (internetsociety.org/author/zorz)

Aktivan u oblasti umrežavanja od 1992. Jedan od pokretača SiOL-a, jednog od najvećih internet provajdera u Sloveniji. Poslednjih sedam godina radi kao IT konsultant specijalizovan za IPv6. Aktivan je u Internet društvu i IETF-u. Osnivač je neprofitnog Instituta Go6, koji pruža stručnu podršku i promoviše prelazak na IPv6 u Sloveniji i širom sveta. Autor je dokumenta RIPE-501 "Zahtevi za IPv6 podršku u IKT opremi" (nedavno zamenjen dokumentom RIPE-554, čiji je takođe koautor), koji koriste operatori i državne institucije širom sveta pri sprovođenju javnih nabavki.

 

:::

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.rnids.rs/pipermail/rsnog/attachments/20171114/9f457020/attachment.htm>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: smime.p7s
Type: application/pkcs7-signature
Size: 5004 bytes
Desc: not available
URL: <https://lists.rnids.rs/pipermail/rsnog/attachments/20171114/9f457020/attachment.bin>


More information about the rsnog mailing list