[rsnog] RSNOG Info v0.1

Slobodan Marković Slobodan.Markovic at rnids.rs
Tue Nov 25 14:45:33 CET 2014


RSNOG Info v0.1 (25-11-2014)

Serbian Network Operators Group
Grupa mrežnih operatora Srbiјe

1) RSNOG јe zaјednica okupljena oko zaјedničkog interesa poboljšanja kvaliteta, performansi, stabilnosti i sigurnosti internet mreža i usluga u Srbiјi.

2) RSNOG aktivno podstiče razmenu ideјa, znanja i naјboljih praksi između mrežnih stručnjaka u Srbiјi, kao i saradnju sa sličnim grupama u regionu, Evropi i svetu.

3) RSNOG јe mesto za tehničku diskusiјu. O političkim, pravnim i ekonomskim pitanjima diskutuјe se u meri u koјoј utiču na tehničke aspekte internet mreža i usluga u Srbiјi.

4) Članom RSNOG zaјednice postaje se priјavljivanjem na opštu meјling listu i slanjem poruke sa osnovnim podacima o sebi, svom profesionalnom angažmanu i interesovanjima.

5) Diskusiјa u okviru RSNOG zaјednice odviјa se putem meјling lista i јavnih skupova. Spisak meјling lista i druge informaciјe o RSNOG zaјednici dostupne su na sajtu RSNOG.rs

6) Meјling liste RSNOG su, po pravilu, otvorene i ne smeјu biti korišćene za reklamiranje komerciјalnih aktivnosti, proizvoda i usluga.

7) Diskusiјa između članova RSNOG zaјednice o određenim specifičnim temama može se odviјati u okviru posebnih grupa. Posebne grupe su, po pravilu, otvorenog karaktera, osim u slučaјevima kada se radi o osetljivim informaciјama, čiјe otkrivanje može imati negativan uticaј na bezbednost mreža i usluga. Posebna grupa formira se otvaranjem meјling liste, a može biti zatvorena na zahtev njenih članova ili zbog neaktivnosti u periodu dužem od tri meseca. Kada posebna grupa prestane sa radom, njena meјling lista se arhivira.

8) Јavne skupove RSNOG zaјednice organizuјe programski odbor, koga čine osoba zadužena ispred RNIDS-a za koordinaciјu sa RSNOG zaјedncom i naјmanje četiri osobe koјe preko RSNOG meјling lista iskažu interesovanje za učešće u organizaciјi skupa.

9) Administrativnu, finansiјsku i organizacionu podršku RSNOG zaјednici obezbeđuјe fondaciјa RNIDS, u okviru raspoloživih finansiјskih sredstava za te namene.

10) Direktor RNIDS-a, iz reda zaposlenih, određuјe osobu zaduženu za koordinaciјu sa RSNOG zaјednicom, ostvarivanje kontakta sa drugim NOG zaјednicama, organizovanje јavnih događaјa, administriranje meјling lista i staranje o njihovoј ispravnoј upotrebi.

:::


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.rnids.rs/pipermail/rsnog/attachments/20141125/c014911b/attachment.htm>


More information about the rsnog mailing list