[rsnog] RSNOG kreće!

Slobodan Marković Slobodan.Markovic at rnids.rs
Tue Nov 25 14:39:01 CET 2014


Dragi svi,

Dobrodošli na mejling listu Grupe mrežnih operatora Srbije (RSNOG)!

RSNOG јe zamišljen kao otvorena zaјednica, okupljena oko zaјedničkog interesa poboljšanja kvaliteta, performansi, stabilnosti i sigurnosti internet mreža i usluga u Srbiјi. Takođe, ideja je da RSNOG aktivno podstiče razmenu ideјa, znanja i naјboljih praksi između mrežnih stručnjaka u Srbiјi, kao i saradnju sa sličnim grupama u regionu, Evropi i svetu.

Ovo je inicijativa koju smo pokrenuli letos, na prvom radnom sastanku posvećenom prelasku na IPv6 u Srbiji http://www.rnids.rs/lat/vesti/one/id/4565, kada smo prikupili vaše email adrese, koje smo dodali na ovu listu.

U periodu nakon skupa, Upravni odbor RNIDS-a razmatrao je i usvojio odluku za podršku RSNOG zajednici http://www.rnids.rs/data/DOKUMENTI/Dokumenti%20Upravnog%20Odbora/odluke2014/odluka-2014-194-3.pdf. Ova podrška neće biti samo u vidu mejling liste i pratećeg veb-sajta, već uključuje finansijsku i organizacionu podršku budućim aktivnostima RSNOG zajednice (npr. eventualnu organizaciju RSNOG okupljanja).

Za osobu za kontakt između RNIDS-a i RSNOG zajednice određen sam ja — Slobodan Marković, slobodan.markovic at rnids.rs, 063-387-260. Ja ću ujedno biti administrator ove mejling liste i pratećeg veb-sajta (koji će uskoro biti postavljen).

Ova mejling lista je pre svega mesto za tehničku diskusiјu (o političkim, pravnim i ekonomskim pitanjima se diskutuјe samo u meri u koјoј utiču na tehničke aspekte internet mreža i usluga u Srbiјi).

Lista nije moderisana, spisak članova i arhiva liste dostupni su samo članovima. Na email adresu poslata vam je inicijalna poruka sa lozinkom i adresom za pristup parametrima mejling liste, spisku članova i arhivi poruka (http://mail-server.rnids.rs/mailman/listinfo/rsnog). Prijavljivanje na listu za sada je otvoreno, uz odobrenje administratora tj. mene. Dakle, šaljite email adrese vaših kolega/koleginica i drugih za koje smatrate da bi trebalo da budu uključeni na listu!

Za slanje poruka na listu koristite adresu rsnog at rnids.rs<mailto:rsnog at rnids.rs>. Obratite pažnju da je lista trenutno podešena tako da Reply ide pošiljaocu poruke, dok je za slanje poruke svima potrebno eksplicitno navesti adresu liste rsnog at rnids.rs u TO ili CC polju.

U posebnoj poruci proslediću ponovo osnovni tekst o RSNOG zajednici, koji je već distribuiran na pomenutom skupu. Ovaj tekst biće postavljen na sajt rsnog.rs, pa očekujem vaša mišljenja/sugestije po pitanju njegovog sadržaja. Pošto je ova zajednica zamišljena kao otvorena i neformalna, fokus prilikom usaglašavanja stvari od zajedničkog interesa (poput ovog teksta "O RSNOG-u" koji će stajati na sajtu) biće na postizanju što šireg konsenzusa i odsustvu aktivnog protivljenja.

S poštovanjem,
Sloba


--
Slobodan Marković
Advisor for ICT Policy and Internet Community Relations
slobodan.markovic at rnids.rs<mailto:slobodan.markovic at rnids.rs>
+381-63-387-260

Serbian National Internet Domain Registry (RNIDS)
Žorža Klemansoa 18a/I, 11000 Belgrade, Serbia<https://www.google.rs/maps/place/RNIDS/@44.8222262,20.4699215,17z/data=!4m2!3m1!1s0x475a7ab629cba9d9:0x67b38bf5c9d380b3>
rnids.rs<http://rnids.rs> | рнидс.срб<http://рнидс.срб>


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.rnids.rs/pipermail/rsnog/attachments/20141125/1a7c90c4/attachment.htm>


More information about the rsnog mailing list